Австрийка спря Пиронкова към полуфинала в Ийстбърн



21-06-2012 19:38 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си силния турнир на трева в Ийстбърн. В среща от четвъртфиналите, българката отстъпи с 0:6, 4:6 пред Тамира Пашек (Австрия). За жалост днес Пиронкова не успя да намери най-добрата си игра и допусна загуба за малко повече от час игра.

Двубоят между двете обаче се проточи няколко часа, тъй като в средата на първия сет над Ийстбърн заваля дъжд.

21-годишната Тамира Пашек започна отлично двубоя и за четвърт час поведе с 3:0. Когато сервираше за 4:0, дъждът прекъсна двубоя, като първоначалните прогнози бяха за 30-40 минутна пауза. Нищо подобно. Тенис не се игра около 3 часа, а след подновяването на двубоя Пашек довърши започнатото. Не само затвърди втория пробив за 4:0, но дори взе и следващите два гейма, с което и сета.

Пиронкова прекъсна черната серия и взе първия гейм на втория сет. Малко по-късно обаче българката бе пробита за 2:3, което на практика означаваше и край на двубоя. До края на срещата Пашек все пак показа колебания и Цвети имаше 2 точки за връщане на пробива и 4:4. Това обаче не се случи и Пашек поведе с 5:3, след което си подсигури оставането си в турнира.

В петък австрийката, която 59-та в ранглистата на WTA, ще се изправи срещу шампионката от миналата година Марион Бартоли в спор за участие на финал в турнира.

Нашето момиче Цветана Пиронкова пък ще хване следващия полет за Лондон, където в понеделник започва третия турнир от Големия шлем  за сезона – Уимбълдън. От Ийстбърн Цвети си тръгва със 120 точки за ранглистата, както и чек на стойност $16 000.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини