34-годишният Хаас би Федерер на финала в Хале (ВИДЕО)



17-06-2012 15:55 | Станко Димов

Голямото завръщане на Томи Хаас продължава с пълна сила. Изненадващо или не, 34-годишният германецът победи Роджър Федерер на финала на турнира в Хале (АТР 250), като по този начин се поздрави с 13-та титла в кариерата си. В спора за отличието Хаас се наложи със 7:6 (5), 6:4 след час и половина игра.

Началото на финала определено бе за Федерер, който след ранен пробив дръпна с 3:1 гейма. Хаас обаче се разигра и съумя да върне пробива, след което логично сетът приключи с тайбрек, в който 34-годишният Хаас се наложи със 7:5 точки.

Изключително равностоен продължи да бъде двубоят и през втората част. В началото отново Федерер получи няколко шанса да излезе напред в резултата, но Хаас не се пречупи. Германецът дочака своя момент и в деветия гейм, при първата си точка за пробив, поведе с 5:4, след което със сервис на своя страна си подпечата триумфа в турнира!

Любопитното е, че титлата е първа за Хаас от години насам, като за последно той спечели в...Хале (2009)! Освен това германецът записа 8-ма поредна победа във финален двубой, като последната му загуба в спор за трофея е от преди 10 години в Рим (от Андре Агаси).

Двубоят днес сложи край и на една от уникалните серии на Роджър Федерер. За първи път от 10 години насам ФедЕкспрес е победен от германец. За последно това се случи през 2002-ра, познайте къде – в Хале, където Фед отстъпи пред Николас Кифер! В този период от време Федерер записа серия от 49 поредни победи над германски тенисисти.

Нещо повече, Федерер губи за втори пореден път финал на иначе един от любимите си турнири в календара. Предишния случай бе през 2010-та, когато в спора за титлата в Хале Фед отстъпи пред Лейтън Хюит. Швейцарецът има 5 титли в Хале, но последната е от 2008-ма година!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини