Федерер е само на крачка от шеста титла в Хале (+видео)



16-06-2012 14:14 | Николай Драгиев

Роджър Федерер е само на крачка от своята шеста титла на турнира на трева в Хале. Швейцарецът достигна до финала на тазгодишната надпревара след успех с 6:1, 6:4 над Михаил Южни (№31) в полуфиналите след само 58 минути игра.

Любопитен факт е, че това е 13-а победа от 13 мача за Федерер срещу Южни.

Във втория полуфинал спориха двама представители на домакините, които са и бивши шампиони - Филип Колшрайбер и Томи Хаас. Колшрайбер спечели титлата през 2011-а, а Хаас е шампион в Хале от 2009. По-опитният Хаас се наложи със 7:6, 7:5.

В срещата Федерер нямаше никакви проблеми с Южни и с лекота се наложи. Така той ще се бори за пета титла през 2012-а в неделния финал.

"Беше добър мач за мен. Взех предимство и успях да доминирам още от началото. Много съм щастлив да бъда финалист тук. Във финала ще играя с германец, а това винаги е трудно предизвикателство," коментира Федерер.

Интересното е, че от състезателите в топ 4 единствено Федерер все още е в игра през тази седмица. Анди Мъри и Рафаел Надал претърпяха изненадващи загуби, а Новак Джокович си взе почивка.

Така за Федерер предстои 105-и финал на ниво ATP, в който той ще търси 75-а титла. До момента швейцарецът води на Томи Хаас със 10:2 в преките мачове. Последната победа на Хаас датира от 2002-а година.

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини