Шарапова официално №1 в света, куп промени в ранглистата



11-06-2012 10:15 | Станко Димов

След близо 4 години пауза Мария Шарапова отново оглави ранглистата на WTA. Новината, която се разбра още в края на миналата седмица, официално се потвърди днес. Благодарение на триумфа си на „Ролан Гарос”, рускинята натрупа на сметката си 9490 точки и изпревари Виктория Азаренка, която от днес е №2.

Трета и четвърта позиция в света запазват Агниешка Радванска и Петра Квитова, като това са едни от малкото състезателки, които запазват позициите си след Откритото първенство на Франция.

Саманта Стосър се придвижи с едно място на пред за сметка на Серина Уилямс и от днес е №5 в света. Каролина Вожняцки е №7, въпреки, че не се представи убедително във френската столица.

Кербер бележи нов рекорд, достигайки до №9, а както се очакваше, за първи път в кариерата си в Топ 10 попадна Сара Ерани. Финалистката от „Ролан Гарос” вече официално е и първа ракета на Италия.

За първи път от повече от година Ли На напусна Топ 10. Шампионката от „Ролан Гарос” 2010 Франческа Скиавоне пък е на път да напусне Топ 30, след като загуби 15 позиции и от днес е №27. САЩ пък вкара втори представител в Топ 30 – това е Кристна МакХейл, която от тази сутрин е №28.

Сред българките също има леки размествания. Цветана Пиронкова защити точките си от миналогодишния „Ролан Гарос” и успя да влезе в Топ 40, заемайки 39-та позиция. Лек прогрес бележат още Елица Костова, Александрина Найденова и Изабелла Шиникова.

РАНГЛИСТА ЖЕНИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини