В Русия вече определят Мария Шарапова като "легенда"



10-06-2012 15:00 | Николай Драгиев

В родната на Мария Шарапова Русия са на седмото небе след страхотния успех на тенисистката, този път на "Ролан Гарос". С успеха в Париж Шарапова оформи кариерен Голям шлем или иначе казано спечели четирите най-престижни турнира в тениса. Именно заради този факт в Русия вече определят Маша като "легенда" в спорта.

Сега надеждите на всички в Русия са свързани с това Шарапова до донесе и злато от Олимпийските игри в Лондон през лятото. Шарапова получи поздравителни телеграми от най-важните хора в Русия - президентът Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев.

Самата Шарапова, която напуска Русия едва на 7 години, винаги е била лоялна към своята родина и не е мислила да подменя своето гражданство. След поредица драматични ситуации, бащата на Шарапова Юрий успява да заведе Мария в академията на Ник Болетиери в САЩ. Нейната майка обаче 2 години не успява да стигне до Америка заради проблеми с виза.

От своя страна президентът на руската тенис федерация Шамил Тарпишчев изразява своето задоволство от начина, по който Шарапова успя да се справи с тежката контузия в рамото.

"Тя загуби 2 години от своето развитие заради контузия в рамото, но нейният естествен талант и силен характер й помогнаха да преодолее този тежък период. Всички се надяваме на нейно силно представяне на Олимпиадата в Лондон.

"На първо място тя е в страхотна форма. И второ, олимпийският тенис турнир ще се играе на тревни кортове. Това е настилката, която подхожда най-много на нейния стил," смята Тарпишчев.

ШАМПИОНСКАТА ФОТОСЕСИЯ НА ШАРАПОВА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини