Шарапова: Това е най-хубавият момент в кариерата ми



10-06-2012 00:05 | Николай Драгиев

Мария Шарапова определи като най-хубавия момент в нейната кариера спечелването на тазгодишното Открито първенство на Франция. Рускинята се наложи във финалния двубой срещу Сара Ерани с 6:3, 6:2 и оформи своя кариерен Голям шлем, тъй като вече е печелила всеки един от четирите най-престижни турнира в женския тенис.

"Чувството е нереалистично. Това е най-уникалният момент в моята кариера. Не съм очаквала да ми се случи отново. Разсъждавах по същия начин, след като спечелих Уимбълдън на 17 години. Но когато паднах на колене днес, разбрах че случилото ми се, е наистина по-специално," коментира Маша.

Шарапова призна, че е щастлива от оформянето на кариерния Голям шлем, но допълни че няма никакво намерение да спира дотук.

"Имам още много какво да постигна. Вярвам в своята игра. Винаги съм вярвала, че мога да бъда по-добра, включително и на клей, и на трева, на всичко. Постоянно се стремя да прогресирам," споделя рускинята.

"Аз наистина обичам да играя тенис. Лесно мога да кажа: имам пари, известна съм, имам достатъчно титли. Но когато обичаш, това което правиш и можеш да постигнеш много, спираш да мислиш за тези неща," коментира още Шарапова.

Световната номер 1 призна, че й се иска нейният добър приятел Новак Джокович да спечели финала при мъжете.

"Бих се радвала Новак да спечели, защото още няма титла тук, но видях Надал в игра и той беше наистина впечатляващ. При всички положения ще бъде чудесен мач," обясни Маша.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини