Сара Ерани няма какво да губи срещу Шарапова



09-06-2012 11:39 | Станко Димов

През последните години „Ролан Гарос” предлага много непредвидими победители в схемата при дамите. Светлана Кузнецова, Франческа Скиавоне и Ли На са сред примерите от последните години. През 2012 Сара Ерани може да продължи традицията, с което да напусне френската столица с 2 отличия.

В петък италианката, в тандем с Роберта Винчи, спечели турнира на двойки. Последното препятствие пред Ерани обаче е повече от сериозно – Мария Шарапова, която е на прага на своя кариерен шлем.

Няма спор – Маша е тенисистката от двете, която не само е играла на финали в Големия шлем, но е печелила и 3 трофея, била е и от понеделник отново ще бъде №1 в света. Безспорно опитът, а защо не и качествата, са на страната на Шарапова.

Това признава дори самата Ерани. „Много съм щастлива. Признава, че преди турнира не съм очаквала, че ще се класирам за финал. Днес (бел.ав. в петък) няма да мисля за двубоя с Шарапова. Искам да се насладя на титлата на двойки.

Винаги съм имала мотивация да играя на двойки, така че ще продължа да го правя и в бъдеще. Мотивацията ми за финала на сънгъл ще бъде на лица, но за този двубой ще мисля от утре сутрин”, коментира в петък Ерани.

„Сега Сара е щастлива, уверена и силна. Ще видим какво ще се случи в събота, но тя наистина няма какво да губи”, сподели от своя страна партньорката на Ерани – Роберта Винчи.

Финалната среща на „Ролан Гарос” при дамите започва в 16:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко в ефира на „Евроспорт”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини