Най-интересното преди финала Ерани - Шарапова в Париж!



08-06-2012 22:48 | Николай Драгиев

След 2 седмици на сериозни тенис битки останаха две състезателки, които да спорят за титлата на "Ролан Гарос" - Мария Шарапова и Сара Ерани.

Любопитното е, че двете не са играли никога до момента една срещу друга и тепърва ще трябва да се настройват към уменията на противника. На "Ролан Гарос" не е имало подобен случай от 1988-а година, когато Щефи Граф излиза за първи път срещу Наташа Зверева.

От своя страна Мария Шарапова ще опита да стане шестата жена в Откритата ера, която да оформи своя кариерен Голям шлем. Преди нея това са сторили Маргарет Корт, Крис Евърт, Мартина Навратилова, Щефи Граф и Серина Уилямс.

Освен всичко от понеделник Маша се завръща на първото място в ранглистата. До момента тя има 17 седмици като лидер в подреждането. За последно тя бе номер 1 през юни 2008-а година.

Рускинята до момента има 6 финала в турнири от Големия шлем, в които е записала 3 победи и 3 загуби.

Само през 2012-а година Шарапова е в серия от 15 поредни победи на клей, а Сара Ерани има 23 победи и 2 загуби.

Любопитен факт е, че преди "Ролан Гарос" Сара Ерани имаше 28 поредни загуби срещу състезателки от топ 10, но сега вече натрупа две поредни победи - над Ангелик Кербер и Саманта Стосър.

В петък италианката спечели титлата на двойки заедно с Роберта Винчи. Така тя може да направи своеобразен дубъл, ако триумфира и на сингъл. То новата седмица Ерани ще прогресира от 24-о място в ранглистата до 10-о място.

Финалът на "Ролан Гарос" е в събота от 16,00 часа и ще бъде излъчван пряко по Евроспорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини