Японски треньор „виновник” за силната игра на клей на Шарапова



06-06-2012 20:39 | Станко Димов

За втора поредна година Мария Шарапова достига до полуфинал на Откритото първенство на Франция. Поредната жертва на дългокраката красавица бе Кайа Канепи, която Маша победи уверено с 6:2, 6:3. След срещата световната №2 призна, че е била на специални консултации при японски специалист, който й помагал за предвижването по корта, особено на червена настилка.

„Имаше няколко неща, които исках да променя в сравнение с предишните двубои. Играх много дефанзивно в предишния кръг срещу съперник, който обича точно такъв стил на игра. Точно затова днес исках да бъда по-агресивна, да удрям топката рано и да търся завършващ удар във всяка възможна ситуация”, коментира 25-годишната Шарапова.

От началото на сезона на клей Шарапова има записани 17 победи от 18 двубоя, което само по себе си е най-впечатляващото й представяне на червено в цялата кариера. Една от тайните за силната игра на Шарапова на иначе бавната настилка се крие в отлично свършената работа на треньора Ютака Накамура, който работи интензивно с Маша в периода между сезона на хард в Америка и този на клей в Европа.

„Определено подобрих предвижването си по корта. Според мен обаче това важи за всички настилки, не само за клея. Определено на клей има няколко специфични движения, като преплъзнаване по корта например, които са невъзможни за другите настилки. Като цяло обаче съм доволна от движението ми на корта през последните месеци, не само на клей”, обобщи още бившата №1.

Превъзходството на Шарапова бе признато и от загубилата Кайа Канепи. „Тя игра много добре. Атакуваше ме през цялото време и не ми даваше много време да направя ударите си. С ретурите си ме подлагаше на непрестанно напрежение. Определено не е много приятно да си на сервис, когато тя е от другата страна на корта”, коментира Канепи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини