Квитова не се даде 142-ата в света и достигна голямата четворка



06-06-2012 17:16 | Станко Димов

Поставената под №4 Петра Квитова се класира за полуфинал на Откритото първенство на Франция, след като победи трудно с 3:6, 6:2, 6:4 сензацията в турнира Ярослава Шведова.

Чехкинята бе заплашена сериозно от отпадане, тъй като в заключителния трети сет изоставаше с 2:4 в резултата. Квитова обаче записа страхотна серия от 4 поредни гейма и сложи край на приказката на Шведова.

Състезаващата се за Казахстан тенисистка пропусна възможността да стане едва третата в Оупън ерата, която достига до полуфинал в турнир от Големия шлем, след като е започнала от квалификациите. Въпреки това обаче от понеделник Шведова ще бележи завиден прогрес в ранглистата, където в момента е на 142-о място.

Благодарение на победата пък Квитова стана едва първата левичарка, която достига до голямата четворка на „Ролан Гарос” в последните 20 години! За последно го стори Моника Селеш.

В четвъртък чехкинята ще се изправи срещу Мария Шарапова в спор за място на финал на „Ролан Гарос”. До момента двете имат 5 двубоя, като рускинята води с 3:2 победи. Първата си победа над Шарапова Квитова записа във финала на Уимбълдън миналата година.

В началото на настоящия сезон рускинята взе частичен реванш и се поздрави с победа в двубоя на двете на полуфиналите на Australian Open.

Вторият полуфинал в турнира е между Сара Ерани и Саманта Стосър. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини