Виландер: Титла в Париж нарежда Джокович сред най-великите



06-06-2012 13:32 | Николай Драгиев

Известният тенисист и понастоящем анализатор на Eurosport Матс Виландер похвали световния номер 1 Новак Джокович и заяви, че сърбинът е близо до това да запише името си сред най-добрите играчи в историята на тениса.

Според Виландер Джокович заслужава подобно отношение не заради броя титли, който притежава от турнирите от Големия шлем, а заради нивото на игра, което демонстрира.

"Той може да постави рекорд по качество на игра, ако спечели четвърти турнир от Големия шлем поред. Тогава ще можем да го наречем най-добрия играч на всички времена не по титли от Големия шлем, а именно заради качеството на игра и начина, по който побеждава своите съперници," коментира Виландер.

"При подобен случай ще можем да го поставим на едно ниво с Бьорн Борг, Рафаел Надал и великолепния Роджър Федерер. Въпреки това Рафа и Роджър статистически са по-добрите играчи," допълва Виландер.

Според Виландер, ако Джокович прибави четвърти турнир поред от Шлема, то неговото постижение ще бъде съпоставимо с това на Род Лейвър, който през 1969-а печели всичките 4 трофея.

"Няма значение, че Джокович ще ги е спечелил поред, макар и не в един сезон. Не забравяйте, че по времето на Лейвър три от четирите турнира са били на трева. За мен най-важното е да ги спечелиш поред, а не дали е в един сезон," уточнява още Виландер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини