Давид Ферер остави послание на Мъри с експресна победа



02-06-2012 14:19 | Станко Димов

Поставеният под №6 в основната схема Давид Ферер се класира с лекота за трети кръг на „Ролан Гарос”, след като надви с изразителното 6:0, 6:2, 6:2 Михаил Южни (Русия, №27) в двубой, който продължи малко повече от час и половина.

Ферер за пореден път показа, че когато става въпрос за двубой на клей, той е сред най-големите специалисти и фаворити на тази настилка. Испанецът игра отлично и за целия двубой допусна едва 11 непредизвикани грешки. За сравнение тези на Южни са 39!

В спор за участие в четвърти кръг Давид Ферер ще се изправи срещу победителя от двубоя Марсел Гранолерс (Испания) – Пол-Анри Матио (Франция), които излизат на корта по-късно днес.

Разбира се добрата игра на Ферер се контрастира изцяло на слабата на Южни.

В началото на втория сет руснакът намери любопитен начин да се извини на публиката за липсата на интрига на корта, като с крак изписа „Sorry” (превод: съжалявам) върху корта, което предизвика бурни аплодисменти на взискателната френска публика. 

Ако преодолее и следващия си съперник, Ферер ще се класира за четвъртфинал, където пък най-вероятно ще го очаква Анди Мъри.

Британецът има за какво да бъде притеснен. От една страна не е в оптимално физическо състояние, а от друга срещу себе си ще има повече от сериозен клей-корт специалист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини