Федерер: Обичам съперничеството с Надал



31-05-2012 13:39 | Николай Драгиев

Роджър Федерер отчете, че се чувства в добра форма на старта на "Ролан Гарос". В трети кръг на турнира швейцарецът ще трябва да се изправи срещу Никола Маю.

"В оптимална форма съм. Имах някои притеснения преди турнира в Мадрид, но сега всичко е наред. Това е важно, защото предстоят няколко натоварени месеци с "Ролан Гарос", Уимбълдън и Олимпиадата," коментира Федерер пред френските медии.

"За Уимбълдън никой няма как да е идеално подготвен, тъй като сезонът на трева е само 2 седмици. Олимпийските игри пък са много специални за мен, защото вече носих флага на моята страна на едно откриване, срещнах жената на моя живот на такъв форум, спечелих и злато, макар и не на сингъл," допълва той.

Федерер разкрива и за усещането, когато е спечелил за първи път "Ролан Гарос" - последният турнир от Големия шлем, който нямаше в своята колекция.

"Беше магичен момент. Срещу Сьодерлинг във финала, при 5:4 сервирах за мача и имах сълзи в очите. Казах си: "Само още 4 точки!" След победата рухнах на корта от щастие. Тогава изравних рекорда на Пийт Сампрас от 14 титли от Големия шлем, а жена ми бе бременна. Емоциите бяха невероятни," спомня си още Федерер.

Противно на очакванията Федерер признава, че всъщност се наслаждава на съперничеството си с Рафаел Надал, макар да има повече загуби от испанеца.

"Той проби по-бързо от мен в елита - победи ме няколко пъти и влезе в топ 5. След време приех това и знаех, че е позитивно за тениса. Той бе моя пълна противоположност - от стила на игра до прическата. Сега мога да кажа, че наистина обичам това наше съперничество," разкрива Федерер.

В петък Федерер излиза в трети кръг на "Ролан Гарос" срещу французина Никола Маю.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини