Джокович с 22-ра поредна победа в Големия шлем



28-05-2012 18:21 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович започна с чиста победа участието си на „Ролан Гарос”. В среща от първи кръг сърбинът се наложи със 7:6, 6:3, 6:1 над Потито Стараче, като по този начин записа 22-ра поредна победа в турнирите от Големия шлем.

Двубоят се игра на централния корт „Филип Шатрие” и предложи сериозна интрига в първия сет, в който нямаше пробиви. Джокович се добра до няколко брейк-пойнта, които обаче бяха лъвски спасени от италианеца. Все пак в тайбрека всичко си дойде на мястото и Ноле поведе в резултата.

През втория сет Джокович продължи да притиска подаването на италианеца и първият пробив бе въпрос на време. В петия гейм Стараче се пропука за първи път и позволи на Джокович да пробие, което се оказа напълно достатъчно за сърбина. От тук до края на срещата Стараче взе само още едва гейма и напусна турнира.

Във втори кръг Джокович ще се изправи срещу словенеца Блаж Кавчич, който по-рано днес се справи с бившия №1 Лейтън Хюит.

Както е известно при успех на „Ролан Гарос” Джокович ще направи т.нар. „кариерен шлем”, като ще събере във витрината си всички трофеи от Шлема. Припомняме, че сърбинът пристигна в Париж като шампион от последните 3 турнира от Шлема.

Миналата година Джокович отпадна на полуфинал на „Ролан Гарос”, след като претърпя загуба от Роджър Федерер. Тази година двамата отново могат да се срещнат на фаза полуфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини