Федерер с отличен старт на "Ролан Гарос"



28-05-2012 15:29 | Николай Драгиев

Роджър Федерер започна с победа в три сета участието си на "Ролан Гарос" 2012-а. Това е 50-о поредно участие на Федерер в турнири от "Големия шлем". В срещата Федерер надигра Тобиас Камке с 6:2, 7:5, 6:3 за около два часа игра.

Швейцарецът спечели с лекота първия сет с 6:2, но не успя да задържи това толкова високо ниво на игра и във втората част.

Той сякаш намали темпото и позволи на Камке да дръпне с 4:2 във втората част. Германецът допусна фаталната грешка да не успее да затвърди пробива, който постигна и Федерер стигна до особено важен ри-брейк. До края на този сет, независимо че направи 20 непредизвикани грешки, Федерер направи още един пробив за крайното 7:5 в своя полза.

В третата част Федерер можеше да спечели като сервираше за мача при 5:2, но точно в този момент допусна един от пробивите да му бъде върнат. Последва нов чудесен гейм от страна на Федерер, който затвори срещата след 6:3.

Този успех е под номер 233 за Федерер в турнирите от Големия шлем и така той се изравнява с Джими Конърс на върха по този показател!

Във втори кръг Федерер ще играе с румънеца Адриан Унгур, който изненадващо се наложи над Давид Налбандян.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини