Надал: Когато победиш най-добрите в света, титлата е още по-ценна



21-05-2012 21:10 | Николай Драгиев

Рафаел Надал определи спечелването на титлата от "Мастърс 1000" в Рим като най-важната титла за него през годината. Той обяви, че за него е особено ценно, че е постигнал успеха с победи над някои от най-добрите тенисисти в света.

"Много съм щастлив, защото спечели в Рим без да загубя сет и то с победи срещу най-добрите играчи в света като Бердих, Ферер и Джокович. Щастлив съм не толкова заради конкретната победа, а заради титлата на най-важния турнир за мен до момента през годината," заяви Рафа.

"Сезонът на клей е добър за мен, независимо от грешката в Мадрид. Играя добре и съм на добро ниво. Играх солидно в почти всички свои мачове. Повече от доволен съм от последния ми турнир."

Надал отчете, че загубите през миналата година са му помогнали да бъде по-търпелив и спокоен. "Това е спортът - винаги има случаи, в които губиш. Просто трябва да продължиш да работиш и да се стремиш да си на ниво във всеки един момент. Приемам загубите и се опитвам да бъда максимално добър. В крайна сметка няколко точки решават един мач. Не е нужно да търсиш някакви огромни промени - малките неща правят разликата," обобщи още испанецът.

Надал обясни още, че за него няма значение дали е 2,3 или 4-и в ранглистата. Но затова пък той е доволен, че е скъсил разликата от световния номер 1 Новак Джокович.

"Няма голямо значение дали си втори или трети. Нормално е и следващия месец след "Ролан Гарос" и Уимбълдън да има промени. Важно е, че съм близо и до първото място в света. В добра позиция съм и съм мотивиран за следващите турнири," заяви още Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини