Надал: Джокович е най-добър в момента (видео)



19-05-2012 23:15 | Николай Драгиев

Освен за шеста титла на "Мастърс 1000" в Рим Рафаел Надал ще има и още една причина да се бори за трофея в неделя. Той ще може да измести Роджър Федерер от второто място в световната ранглиста при титла във Вечния град.

За целта Надал трябва да вземе реванш за миналогодишната си загуба във финала от Новак Джокович, след като и сърбинът достигна до мача за трофея.

Самият Надал остана доволен от своя успех със 7:6, 6:0 над Давид Ферер като похвали своя сънародник за силната игра особено в първата част.

"В първия сет Давид игра невероятно добре. Изключителен ритъм и бе много агресивен. Той не ми позволяваше да играя така както искам, беше много агресивен и като цяло ми бе много трудно," обясни Рафа.

Надал заяви, че е доволен като цяло от сезона си на клей. "Сезонът на клей е фантастичен за мен с титлите в Барселона и Монте Карло и финал в Рим. В Мадрид не смятам това за клей."

"В момента Новак е най-страхотният играч. За мен не е важно дали ще играя с Роджър или Новак, важното е да спечеля титлата," допълни Надал.

Финалната среща в Рим е насрочена за неделя от 17,00 часа.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини