„Девин” за четвърта година ще бъде спонсор на БФТ



21-05-2012 15:55 | Николай Драгиев

Днес официално бе подписан договорът за генерално спонсорство между компания „Девин” АД и Българската федерация по тенис. От страна на федерацията участваха президентът Стефан Цветков и Любомир Тодоров – директор „Комуникации”. „Девин” АД бе представен от Мая Герасимова – маркетинг директор – и Даниел Иванов – старши бранд мениджър.

Победителите от миналогодишното издание на DEVIN MASTERS – Адриан Андреев (в групата до 12 години) и Никол Христова (в групата до 18 години) – говориха за участието си в турнира и как той е помогнал в професионалната им кариера.  Адриан Андреев участва в пресконференцията броени часове след като победи в международния турнир от веригата Tennis Europe в Рим. Младият състезател се класира на второ място на двойки и първо място на сингъл.

Лидерът в производството на бутилирани води ще бъде Генерален спонсор на БФТ за четвърта поредна година. Компанията се ангажира с развитието на този спорт в България. Част от нейната дългосрочна стратегия е подкрепата не само на тениса, но и на активния и здравословен начин на живот на младите в България.

Президентът на Българската федерация по тенис - Стефан Цветков благодари на мениджмънта на „Девин” за сътрудничеството през годините. „Радваме се, че компанията – лидер в производството на минерални води – заложи и през тази година на тениса. Благодарни сме, че ще работим отново заедно и с общи усилия ще развиваме този прекрасен спорт.

"Мисля, че усилията ни за насърчаване на активния начин на живот съвпадат и съм благодарен за професионалното отношение при съвместната ни работа”.

Партньорството между „Девин” и БФТ обхваща турнири за юноши и девойки, както и състезания по плажен тенис. Най-значимото спортно събитие, което Devin и федерацията организират, е DEVIN MASTERS. Именно той е и поводът Адриан Андреев (победител във възрастова група до 12 години в DEVIN MASTERS 2011) да може да пътува до Рим, от където той се върна с първо място.

Мая Герасимова – маркетинг директор  на „Девин” представи стратегията на компанията за   подкрепа на тениса в България и акцентите на партньорството за тази година.

„Нашата съвместна задача е не само да популяризираме тениса като спорт сред активните млади, но и да привличаме нови почитатели на играта”.

Бутилиращата компания ще продължи и през тази година да спонсорира турнирите от веригата Devin Cup за деца от 12 до 18 години, състезанието DEVIN MASTERS и веригата по плажен тенис DEVIN BEACH. И през тази година победителите от DEVIN MASTERS ще получат като награда участие в турнир по избор в Европа или САЩ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини