Адриан Андреев: Симпатизирам на Федерер, в Рим беше незабравимо



21-05-2012 14:39 | Станко Димов

Талантливият български тенисист Адриан Андреев се завърна от Рим, където в събота завоюва титлата на силния международен турнир до 12 години. Часове след това той беше на пресконференцията за подписването на договора за генерално спонсорство между Българската федерация по тенис и „Девин” АД.

Адриан пътува до Италия с подкрепата на „Девин” като шампион от турнира DEVIN MASTERS през 2011 г. Андреев е роден на 12 май 2001 година. Живее в София и е ученик в четвърти клас в 138 СОУ. Тренира на кортовете на БНТЦ „Карлсберг” и е състезател на ТК „Левски”.
Адриан Андреев отговори на въпросите на официалния сайт на БФТ.

 
- Адриане, кой беше най-трудният ти мач в Рим?
- Може би финалът. В първия сет се стигна до тайбрек, но там спечелих със 7:2 точки. Във втория Леонид (Шейнгезихт) поведе с 3:0 гейма, но успях да направя обрат и да победя. Щастлив съм, че взех купата!
 
- А можеше ли те да са две?
- Да, на двойки изпуснахме три мачбола с моя партньор Ерик (де Сантис) и после загубихме в дългия тайбрек. Така че купите можеше наистина да бъдат дне. Но тази, за титлата на единично е по-голяма и по-хубава.

- Успя ли да разгледаш Рим?
- Почти нямах време – изиграх общо седем мача, защото започнах от квалификациите. Но успях да отида до Ватикана. Гледах и двубоя от турнира при мъжете между Давид Налбандян и Анди Мъри. Беше страхотно!
 
- Знаеш ли, че Налбандян също е печелил този турнир като дете, също както и Федерер и Родик?
- Не, не знаех. Роджър Федерер е моят любим тенисист и се радвам, че също е побеждавал в Рим!
 
- Ще атакуваш ли отново титлата на DEVIN MASTERS?
- Разбира се! Благодаря на „Девин” за подкрепата. Всичко в Италия беше организирано идеално. Надявам се догодина да мога да спечеля още по-силен турнир.
 
- Как се готвиш в София?
- Тренирам на кортовете на БНТЦ. Искам специално да благодаря на федерацията за отличните условия, които ми предоставя. Благодаря и на екипа от национални треньори, който ми обръща голямо внимание. Надявам се да не ги разочаровам и да вървя напред.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини