Краля на клея на прага на шеста титла в Рим! (ВИДЕО)



19-05-2012 19:23 | Станко Димов

Рафаел Надал е първият финалист на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Рим. В драматичен двубой, продължил повече от два часа, Матадора се наложи със 7:6 (6), 6:0 над Давид Ферер.

Това беше 15-та победа на Рафа над този опонент, от 19 сблъсъка, но успехът не дойде никак лесно. Близо час и половина продължи само първият сет, в който двамата изиграха и най-дългия гейм от началото на турнира.

Става въпрос за втория гейм, който се проточи в рамките на 16 минути и в който Ферер пропиля 7 точки за пробив! Все пак малко по-късно, напълно заслужено с оглед играта, Ферер проби и поведе с 3:1.

Едно е да пробиеш Надал на клей, съвсем друго обаче е да затвърдиш пробива. В това се увери и 30-годишният състезател, който захвърли с лека ръка целия си труд от началото на двубоя, а защо не и на турнира. При първата отдала се точка за пробив пред Надал, Ферер допусна двойна грешка и официализира връщането на пробива, а след това и статуквото в резултата.

От тук до края на първата част нови пробиви нямаше, въпреки няколкото шанса, които се откриха пред Ферер. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Надал наложи волята си – 8:6 точки и сет за Рафа! Така въпреки, че не бе по-добрият играч на корта, Матадора се измъкна в шампионски стил и извървя огромна крачка към участие на финал.

Явно драматичните моменти и много пропилени възможности оказа влияние на психиката на Ферер, който през втория сет сякаш бе друг играч. Опитен хищник като Надал моментално подуши колебанията в играта на опонента си и набързо поведе с 3:0 гейма след пробив. Това тотално отчая Ферер, който до края на двубоя изглеждаше по-скоро като спаринг-партньор, а не като опонент за място на финал. В крайна сметка – 7:6, 6:0 и Рафаел Надал е на финал в Мадрид.

По-късно тази вечер е вторият полуфинален двубой, който противопоставя Новак Джокович и Роджър Федерер. Ако сърбинът победи, то в неделя ще видим повторение на миналогодишния финал в турнира, който бе спечелен от Ноле.

До момента Рафаел Надал има 5 титли от турнира в Рим. Ако спечели в неделя то той със сигурност ще си върне второто място в световната ранглиста.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини