Ноле изригна: Само Чък Норис може да играе на син клей



09-05-2012 14:17 | Станко Димов

Не бяха изминали и три дни от началото на турнира в Мадрид, преди първият сериозен скандал да стане факт. При това с главно действащо лице световният №1 и шампион в турнира от миналата година Новак Джокович.

Във вторник вечерта Ноле изигра първия си двубой в турнира и се наложи трудно с 6:2, 2:6, 6:3 над представителя на домакините Даниел Химено-Травер. На пресконференцията след успеха си Джокович нападна здраво организаторите на турнира.

„През целия двубой успях да ударя точно 5 топки. Просто се опитвах да вкарам топката в корта.  Разчитах на моя сервис или на грешка на съперника, за да спечеля някоя точка. Просто е невъзможно да се движа по корта. За мен това не е тенис. За следващия мач или трябва да изляза с бутонки (футболни обувки), или да поискам съвет от Чък Норис как да играя на този корта”, изригна Джокович.

Сърбинът сподели, че ще има „сериозна дискусия” след като турнирът в Мадрид приключи. „Мога да кажа със сигурност, че през последните 3-4 дни разговарях с доста играчи, които споделят същото мнение като мен. Приемам нещата много сериозно, защото става въпрос за нашата работа. Мисля, че мнението на всички тенисисти трябва да бъде изслушано и взето под внимание.

Този турнир и решението да се играе на син клей е пример затова как гласът не играчите не е чут! Силно се надявам, че това скоро ще се промени. Не съм чул нито един тенисист, без значение мъж или жена, който да ми е казал, че му харесва синия клей”, категоричен е Джокович.

Както е известно през последните месеци също толкова тежки думи по адрес на синия клей не спира да изрича и Рафаел Надал. Идеята за промяна на цвета не са хареса никак още на Роджър Федерер, Анди Мъри и голяма част от топиграчите в света. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини