Шампионът Джокович с неубедителен старт на синия клей



08-05-2012 21:55 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович започна защитата на титлата си от "Мастърс 1000" в Мадрид с победа. По-трудно от очакваното Джокович се наложи за час и 45 минути игра над испанеца Даниел Химено-Травер с 6:2, 2:6, 6:3.

Сърбинът срещна доста проблеми срещу 137-ия в света Химено-Травер и дори загуби втория сет. Ноле имаше проблеми да се приспособи към очевидно хлъзгавите кортове със син клей в Мадрид. Публиката също не бе изцяло на негова страна и подкрепяше открито своя сънародник.

Началото на мача не предвещаваше какво ще се случи. Джокович бързо стигна до пробив за 3:1 и това сякаш демобилизира испанеца, който предаде бързо сета.

Химено-Травер обаче започна чудесно втората част и стигна не до един пробив, а до цели два в подаването на световния номер 1. Единият от тях дори дойде след двойна грешка на сърбина. Травер имаше известни проблеми да затвори сета, но го стори убедително за 6:2.

Интересен факт е, че през цялата 2011-а година Джокович не е загубил нито веднъж сет в мач от първи кръг на турнир "Мастърс 1000".

В решителния трети сет Джокович сервираше много добре и това се оказа ключово за неговия успех. Той сравнително убедително затвори с 6:3 в своя полза и вече очаква своя следващ съперник, който ще бъде излъчен измежду Станислас Вавринка и Юрген Мелцер.

Мачът на Джокович от трети кръг ще бъде в четвъртък.

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА ЗА СРЯДА!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини