Джокович: Рано е да правя изводи за синия клей



03-05-2012 14:54 | Станко Димов

Новак Джокович се завърна в Мадрид, където ще трябва да защитава титлата си от турнира Mutua Madrid Open („Мастърс 1000”). Миналата година сърбинът спечели надпреварата за първи път в кариерата си, като на финала победи местния любимец и тогавашен шампион Рафаел Надал.

Тази година обаче положението е различно. Ноле пристигна в Мадрид като шампион и №1 в ранглистата. Самият турнир също е променен, като основната разлика е цветът на настилката – син клей.

„Имам само една тренировка на синия клей и определено ще има нужда от още няколко дни, за да кажа какво мисля за тази настилка. Сега няма как да правя изводи. Първото, което ми направи разлика е отскачането на топката, особено при слайс, тогава отскача много малко. Наистина обаче е трудно да се прецени, трябва ми време. Сигурен съм, че организаторите са направили всичко възможно, за да се чувстваме комфортно на корта”, коментира Джокович.

Сърбинът призна, че до края на сезона големите му цели ще бъдат две – „Ролан Гарос” и Олимпийските игри в Лондон. „Определено имам високи цели, но това ще бъдат турнирите, които най-много искам да спечеля в момента”, призна Джокович.

Ноле призна, че победата над Надал миналата година в Мадрид го е „заредила” за срещите до края на сезона. „Това беше първият мач в живота ми, в който побеждавам Надал на клей. Определено това беше една много, много голяма победа за мен. Той беше и все още е най-добрият на тази настилка. Успехът пък ми показа, че аз има сили да печеля големи турнир на клей”, спомни си Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини