Рафа изпробва синия клей в четвъртък



02-05-2012 19:06 | Станко Димов

Краля на клея Рафаел Надал изкара последните дни в родния Манакор, Майорка, където под зоркия поглед на своя чичо и треньор Тони Надал, провеждаше ежедневните си тренировки. Както е известно в неделя започна турнирът в Мадрид, с което официално се слага начало на най-натоварената част от сезона на клей в Европа.

След битките в испанската столица световният тенис елит се пренася в Рим, където предстои друг турнир от „Мастърс 1000” категорията. Межди двете надпревара почивка няма! Седмица след битките във Вечния град пък започва и „черешката на тортата” – „Ролан Гарос”.

„Днес правя последната си тренировка на любимия тенис клуб у дома, в компанията на Тони (Надал). Утре двамата пътуваме за Мадрид, за да се запознаем с новите условия там”, сподели Рафаел Надал. 

Тази година турнирът в Мадрид се превърна в особено дискусионен, след като за първи път ще се проведе на син клей. Тази мярка бе предприета от организаторите с цел да облагодетелстват телевизионните зрители.

Самият Надал нееднократно обяви несъгласието си с решението, но неговият глас остана нечут. В защита на тезата си организаторите „успокоиха” Рафа заявявайки, че синият клей не се различава по абсолютно нищо, освен цвета разбира се, от червения. Като характеристики двете настилки били абсолютно еднакви.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини