Топ 4 на 1/2 финал! Шарапова излиза срещу Квитова (ВИДЕО)



28-04-2012 01:31 | Николай Драгиев

И вторият полуфинал на супертурнира в Щутгарт ще бъде от изключителна класа. В него ще видим петата среща на професионално ниво между Мария Шарапова и Петра Квитова. На всичкото отгоре във финалната четворка се събраха първото каре състезателки в световната ранглиста.

По-трудно до предпоследното стъпало стигна рускинята. Тя имаше нужда от близо 3 часа, за да надиграе Саманта Стосър - 6:7(5), 7:6(4), 7:5. При това Маша успя да обърне ситуацията във втория сет, когато при 5:4 Стосър сервираше за мача.

"Тя сервира невероятно. Беше много трудно да играя срещу нея и съм много щастлива, че спечелих. Мачът не е свършил докато не подадеш ръка на съперника," заяви Шарапова след срещата, визирайки страхотния обрат, който реализира.

"Гадно е да загубиш така, но не мога да съм много критична към себе си при високото ниво на игра, което демонстрирах," спокойно прие загубата Стосър.

До момента Шарапова и Квитова не са се срещали една срещу друга на клей. Иначе са си разменили по две победи - 2:2. За последно те се срещнаха на Australian Open, когато Шарапова спечели 6:2, 3:6, 6:4.

Шампионката в Щутгарт ще прибере 115 хиляди долара и чисто ново Порше.

Програма за събота:
15,00 часа българско време: Виктория Азаренка - Агниешка Радванска

19,30 часа българско време: Мария Шарапова - Петра Квитова

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини