Пет шампионки от Големия шлем на 1/4 финал в Щутгарт



26-04-2012 21:45 | Николай Драгиев

Пет шампионки в турнири от Големия шлем достигнаха четвъртфиналите на силния турнир на клей в Щутгарт. Това са Виктория Азаренка, Ли На, Петра Квитова, Саманта Стосър и Мария Шарапова.

По изключително тъжен начин завърши двубоят между световната номер 1 Виктория Азаренка и завърналата се след 3 месеца лечение Андреа Петкович. При 6:2, 4:4 в полза на Вика, Петкович обърна своя глезен и се строполи на корта със силни болки. В крайна сметка тя не можа да продължи мача, който тъкмо обърна във втория сет.

На помощ на Петкович се притече самата Азаренка, която полагаше мястото с лед и помогна на Андреа да се прибере в съблекалнята.

"Това е ужасно, което се случи. Андреа тъкмо се завърна след травма и лечение. Не съм изненадана, че тя играе силно, защото знам колко силен характер е," коментира Азаренка, която имаше преднина от 4:2 с пробив във втория сет, но Петкович тъкмо бе намерила ритъма си на игра.

В спора за полуфинал Азаренка ще играе в петък с друга германка - Мона Бартел. Бартел постигна днес първата си победа над състезателка от топ 10, надигравайки с 6:3, 6:1 Марион Бартоли.

В останалите четвъртфинали:
Агниешка Радванска - Ли На - 15,00 часа бг време.
Виктория Азаренка - Мона Бартел - 17,00 часа бг време.
Саманта Стосър - Мария Шарапова - 19,30 часа бг време.
Петра Квитова - Ангелик Кербер - 21,30 часа бг време.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини