Мечтан финал в Монте Карло: Джокович срещу Надал



21-04-2012 19:19 | Станко Димов

Мечтаният финал на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло е факт. В неделя за трофея ще спорят световният №1 Новак Джокович и подгласника му ранглистата Рафаел Надал, който пък е шампион в надпреварата през последните 7 години.

Мечтаният финал стана факт, след като Надал се наложи с 6:3, 6:4 над французина Жил Симон. Рафа спаси 2 точки за пробив в седмия гейм на първия сет, след което се справи и с подаването на съперника си и поведе с 5:3, преди да затвори сета.

През втората част шампионът осъществи пробив още в началото, след което даде куп възможности на местния фаворит да изравни резултата. Жил Симон обаче така и не се възползва от нито един от шансовете си и в крайна сметка трябваше да се задоволи с почетна загуба.

Благодарение на успеха Надал спази традицията да побеждава на полуфинали в турнири на клей. Последният път, когато Рафа е бил победен на фаза полуфинал на любимата си настилка бе през далечната 2003-та година (загуби от Карлос Моя, Умаг).

 В неделя Надал ще търси победа над Джокович от повече от година насам. Както е известно през сезон 2011 двамата се изправиха общо 6 пъти, все на финали, като сърбинът записа две победи. В началото на тази година водачите в ранглистата спориха и за трофея от Australian Open, като след епична битка победител излезе отново сърбинът.

Любопитното е, че миналата година двамата играха на финали на всички възможни настилки, като най-убедителни победите за Джокович бяха именно на клей.

Финалът в Монте Карло започва в 15,00 часа българско време в неделя.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини