Ноле разголва душата си: Дядо продължава да е с мен (снимки)



20-04-2012 21:27 | Николай Драгиев

Новак Джокович най-после успя да се срещне с представителите на медиите в Монте Карло. Вчера той бе шокиран от новината за смъртта на неговия дядо Владимир и отложи всякакви свои ангажименти, а както самият той признава е обмислял да прекрати участието си в целия турнир.

"Вчера получих новината в неподходящото време. Днес се чувствам малко по-добре, но все още емоциите са много силни. Вижте, аз играя тенис и се стремя да печеля всичките си мачове. Радвам се, когато успявам да се поставям в позиция да печеля," коментира Новак Джокович след днешния успех в два сета над Робин Хаасе.

Сърбинът не крие, че до последно е мислел да се откаже от турнира след новината за смъртта на дядо му Владимир.

"В крайна сметка аз съм професионалист и животът продължава. Знам, че не мога да променя нищо. Животът ти дава едно и ти взима друго. Това е неговият нормален цикъл. Бях много близък с него, така че това е огромна загуба за нашето семейство. Но той е с мен и сега, усещам неговия дух. Спомням си само хубавите спомени с него и това ми даде сила да играя вчера и днес," разкри душата си Ноле.

С последните си две победи обаче, Джокович се постави в такава ситуация че няма да може да посети погребението на своя дядо.

"Не, няма да е възможно. Това е много особена тема и всяка религия има свой подход към погребенията и ритуалите сами по себе си. Иска ми се да вярвам, че когато човек си отива от този свят, неговият дух остава и просто започва да живее на нови място. В този момент трябва да празнуваме това, което този човек е оставил зад себе си. Не ми беше лесно да се фокусирам върху това, но се опитвам да мисля само за хубавите спомени. Иска ми се всичко да остане по този начин," разкрива още световният номер 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини