Муратоглу: Джокович възприема тактика на Федерер



12-04-2012 15:59 | Николай Драгиев

Треньорът на Григор Димитров и анализатор на "Евроспорт" във Франция Патрик Муратоглу анализира представянето на Новак Джокович през 2012-а на базата на резултатите му от миналия сезон.

Според Муратоглу трудностите, които световният номер 1 има в мачовете си през 2012-а само показват колко невероятно е било представянето му преди година.

"След загубата от Иснър в Индиан Уелс той започна да осъзнава колко невероятна е била миналата година," смята Муратоглу.

Муратоглу определя Рафаел Надал като играча, който може максимално да запази концентрация за дълъг период от време и да не прави грешки.

Французинът също така смята, че Джокович търси свой собствен начин да покаже на съперниците, че той е "шефът на корта". Муратоглу визира мачовете в Маями, когато Джокович буквално унижаваше съперниците си в първия сет от всеки свой мач.

"Това е втората фаза от кариерата на Джокович. Подобно на Федерер той започва мачовете си като боксьор. Той буквално смазва съперника в първия сет, за да му покаже кой е шефът на корта и да поеме контрол върху събитията.

"Може би Джокович не може да го прави от първата до последната точка в мача като Надал. Федерер и Сампрас са другите, които демонстрираха това умение през годините," допълва треньорът на Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини