Карлос Моя: Ноле е №1, но тепърва навлиза в територията на Надал



02-04-2012 21:44 | Николай Драгиев

Карлос Моя, който е един от директорите на "Мастърс 1000" в Мадрид през тази година, смята че неговият добър приятел Рафаел Надал ще бъде на 100% готов за сезона на клей.

"Сезонът на клей ще бъде крайно интересен. Джокович започна годината наистина добре, но сега навлиза в територията на Надал. Независимо, че Джокович спечели последните им няколко мача, това са месеците, в които Надал винаги доминира за в отделните години. Време е Рафа да обърне нещата в своя полза," смята Моя.

Моя признава, че е бил крайно притеснен от новината за проблемите с коляното на Надал, но повече като приятел.

"Бях много притеснен, защото той ми е приятел, а не заради турнира. Да имаш приятел, който има физически проблем, винаги е ужасно," обяснява Моя.

Моя, който в последно време се представя силно в турнирите за ветерани, коментира и представянето на световния номер 1 Новак Джокович.

"Тази година вече загуби няколко мача, което е нормално, но пък спечели два от най-големите турнири - Australian Open и в Маями. Мисля, че той е водещият играч в света и тази година.

"Не мисля, че нито Джокович, Рафа или Федерер са притеснени от това, че имат да защитават много точки. Те го правят всяка седмица. Те не стоят да изчисляват точки и не се притесняват какво имат да защитават," смята още бившият номер 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини