Джокович: Впечатляващо е да спечеля без загубен сет



02-04-2012 10:31 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович определи нивото си на игра като близко до това, което през 2011-а му донесе три титли от Големия шлем. Сърбинът обясни, че е впечатлен от начина, по който спечели "Мастърс 1000" в Маями без да загуби сет.

"Изиграх три доста еднакви мача в края на турнира. След страхотен първи сет пропусках няколко шанс да пробия във втория, но това е нещо нормално срещу топ играчи," коментира Ноле.

Джокович похвали и представянето на Анди Мъри, който според него е особено опасен на всяка една настилка.

"Той е страхотен атлет, има мощен сервис, един от най-добрите ретури. Има всички удари. Ето защо е опасен на всяка настилка."

Новак обяви турнира в Маями като един от любимите му изобщо. Той печели надпреварата за трети път, с което се изравни с Пийт Сампрас.

"Миналата година също бе страхотна. Особено срещу Рафа, когато до последната точка не се знаеше кой ще спечели. И също през тази година - да не загубя сет е нещо впечатляващо. Особено доволен съм от последните си три мача, в които играх срещу наистина класни съперници," обобщи Джокович.

Джокович обяви, че сега ще си вземе 1 седмица почивка, а след това 1 седмица ще се готви усилено за турнира в Монте Карло, който е първи в сезона на клей.

"Искам да стигна далеч в този турнир. А също и на следващите след него. Определено "Ролан Гарос", Олимпийските игри, Уимбълдън са основните ми цели, но искам да се представя силно и на останалите турнири."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини