Надал се чувства уморен, Мъри се оригва на корта



29-03-2012 13:47 | Станко Димов

Рафаел Надал и Анди Мъри ще определят единият финалист на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Маями. Това стана факт, след като двамата записаха победи съответно над Жо-Вилфред Цонга и Янко Типсаревич.

След успеха си над Цонга, за който имаше нужда от близо 3 часа игра, Надал сподели, че се надява да успее да презареди батериите навреме.

„Мисля, че Жо допусна нетрадиционно много грешки, особено в началото, което улесни задачата ми. През втория сет той започна да играе по-добре, а аз започнах предимно да се отбранявам. Все пак най-важното е, че се класирах напред”, каза Рафа.

„Винаги е трудно, когато излезеш на корта срещу Мъри. Той е от играчите, които те натискат и атакуват през цялото време. Определено ще трябва да направя всичко по силите си, за да се възстановя физически за този сблъсък”, каза още Надал.

Не по-лек бе пътят на Мъри до полуфиналите. Британецът изоставаше със сет и пробив в двубоя си срещу Типсаревич, преди да осъществи пълен обрат. Нещо повече – Мъри имаше нужда от медицинска помощ, след като бе измъчван от стомашни проблеми.

„Направих си тест за хидратиране, който показа, че съм бил прекалено хидратиран. Това беше странно, защото почти не бях пил течности през последните няколко сета”, каза след двубоя Мъри.

„Всеки път когато отпивах една глътка вода имах нужда да се оригна. През последните два сета наистина пих много, много малко течности. Определено трябва да направим нещо по този въпрос. Не е нормално да се хидратиран при положение, че почти не съм пил течности”, каза още Мъри.

До момента Надал и Мъри са играли общо 18 пъти, като испанецът води с 13:5 победи. Последният им сблъсък обаче бе спечелен от британеца. При това двамата играха на финал (в Токио), а Мъри взе последния сет на 0! (3:6, 6:2, 6:0).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини