Анди Мъри показа воля и чака Надал на полуфинал (видео)



29-03-2012 01:12 | Николай Драгиев

Световният номер 4 Анди Мъри се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Маями. Той победи с 4:6, 6:3, 6:4 Янко Типсаревич за над два часа и половина игра. Така Мъри очаква Рафаел Надал в полуфиналите.

Победата за Мъри е особено ценна, тъй като той успя да осъществи пробив от резултат 4:6, 0:2 в полза на Типсаревич. Освен това шотландецът бе измъчван от стомашни болки, което допълнително усложни задачата му.

Така Мъри доказа, че е достатъчно силен да се справи с разочарованието от ранното отпадане в Индиан Уелс. Още по-доволен би трябвало да е неговият треньор Иван Лендъл, който е постигал редица подобни победи.

Мъри поведе с 4:2 в първия сет, но допусна сериозен срив в представянето си, вероятно и заради физическото неразположение. Типсаревич се възползва и взе 6 гейма един след друг до 6:4, 2:0.

Любопитното е, че Мъри повика лекар на корта и едно от обясненията, които му даде за проблемите си е, че има "твърде много въздух в стомаха".

Завръщайки се на корта Мъри заигра доста по-добре и сравнително лесно обърна втория сет до 6:3 в своя полза.

В решителната трета част опитът при игра на толкова високо ниво натежка. Типсаревич, който на сериозна тенис възраст има едва 3 четвъртфинала на "Мастърс 1000" не издържа пред класата на Мъри загуби сета с 4:6. Още повече психологическото предимство вече бе на страната на Мъри.

Така без Мъри да показва най-доброто от играта си той продължава в полуфиналите.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини