Ноле върви без грешка, Дел Потро ще спори с Ферер (ВИДЕО)



27-03-2012 07:15 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович продължава уверено своя поход на "Мастърс 1000" в Маями. Сърбинът спечели битката със своя сънародник Виктор Троицки в трети кръг на турнира с 6:3, 6:4 за 85 минути игра.

Така Джокович победи за 11-и пореден път Троицки. Мачът можеше да се развие и по-трудно за Ноле, но той спаси 7 от 8 възможности за пробив, открили се пред Троицки.

"Като цяло играх добре в първите ми два мача. Като цяло имам някои спадове, особено днес, но съм уверен, че мога да вдигна нивото на представяне с всеки изминал мач," заяви Джокович.

В момента Джокович е силно мотивиран да спечели втора титла през сезона, след като загуби в полуфиналите на предишните два турнира, в които участва - в Индиан Уелс и Дубай.

В 4 кръг Джокович ще спори с французина Ришар Гаске за място на четвъртфинал. Новак води с 5:1 в сблъсъците с Гаске до момента. Мачът е тази вечер от 21,30 часа.

"Той е много опитен и притежава разнообразни качества. Той може да играе еднакво добре и в защита, и в нападение. Очевидно е труден съперник. Трябва да бъда агресивен, защото това е стилът, в който се чувствам най-удобно," заяви още Джокович.

Може би най-любопитният двубой от 4 кръг в турнира предвещава да бъде сблъсъкът между Хуан Мартин дел Потро и Давид Ферер.

Аржентинецът победи друг гигант - Марин Чилич с 6:3, 7:6, а Ферер се справи с Жулиен Бенето със 7:6, 6:4.

Мачът е насрочен за тази нощ от 04,30 часа българско време.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини