Маноло Сантана: Джокович няма да повтори 2011, Рафа е №1 на клей



26-03-2012 16:12 | Николай Драгиев

Легендата на испанския тенис и понастоящем директор на силния "Мастърс 1000" в Мадрид Маноло Сантана прогнозира, че световният номер 1 Новак Джокович няма да успее да повтори успехите си от 2011.

В същото време Сантана смята, че за поредна година Рафаел Надал ще бъде непобедим на клей, въпреки предизвикателството, отправено му от сърбина.

"Очертава се интересна година. Джокович успя да спечели епичния финал срещу Надал в Австралия, но не успя да се представи добре в Дубай и Индиан Уелс," смята Сантана.

Той отчита, че Надал бил "по-малко депресиран" в сравнение с 2011.

"Твърде тежко е да загубиш мач като този в Австралия, тъй като една победа би била перфектен старт на сезона. Рафа обаче е много силен. Подобрил е много волетата и почти винаги печели точките, когато излиза на мрежата. Трябва да подобри сервиса си. Скоро започва сезона на клей и ще видим дали някой ще успее да го победи."

Маноло Сантана не спестява похвалите и към Роджър Федерер.

"Невероятен играч. Много харесвам начина, по който играе и особено ме вдъхновява лекотата, с която го прави. Изненада ме в Лондон, а сега и в Индиан Уелс срещу Рафа. Всички мислеха преди мача, че победата ще е за Рафа, но Федерер има толкова много класа, че по всяко време може да победи всеки."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини