Зелена светлина за Федерер преди Индиън Уелс



02-03-2010 16:07 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че не очаква проблемите с белодробната инфекция да му попречат да участва на турнира в Индиън Уелс. Той е получил "зелена" светлина от своите лекари и ще се появи в Калифорния.

Между 2004-2006 г. той доминираше в Индиън Уелс, но в последните два сезона стигаше само до полуфинал.

"Веднъж да си върна ритъма на игра и няма да има никакъв проблем. Играх толкова добре в Мелбърн и може би наистина трябваше да направя малка пауза преди следващите ми участия," обясни ФедЕкспрес, който все още е на лекарства заради заболяването си.

Според швейцареца няма място за притеснение, тъй като той е имал и други периоди, в които е накъсвал ритъма си за 1-2 месеца, в които не е играл. "Не за първи път правя подобни паузи от по 1-2 месеца. Убеден съм, че щом съм готов на 100% бързо ще се върна по познатия начин."

Федерер начерта и основните си цели. "Ще ми се да защитя титлата си на "Уимбълдън", както и "Ролан Гарос". Голямата цел разбира се е да остана номер 1," натърти за пореден път той.

Турнирът в Индиън Уелс е от серията "Мастърс 1000" и ще се проведе между 8 и 21 март. Тегленето на жребия за основната схема ще бъде на 11-и.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини