Ноле към Федерер и Мъри: Стига сметки и скатаване, играйте на 100%



27-02-2010 01:16 | Николай Драгиев

Защитаващият титлата си в Дубай Новак Джокович индиректно разкритикува Анди Мъри и Роджър Федерер като заяви, че не може да си позволи да играе на по-малко от 100% от възможностите си или специално да избира едни турнири пред други.

 

"Мисля че всеки турнир е важен. Това е начинът, по който всеки тенисист трябва да разглежда професионалната си кариера. Как може да знаеш какво ще ти се случи утре? Просто давам 100% от себе си и опитвам да спечеля всяка среща", коментира Ноле.

 

Дискусията в Дубай се породи от изказването на Анди Мъри, който сподели, че експериментирал срещу Янко Типсаревич и не бил на 100% готов да играе срещу него. Британецът дори нахално си позволи да намекне, че е играл в ОАЕ само и само да не го накажат.

 

"Не искам да изчислявам някакви неща или да си позволявам експерименти. Разбира се, понякога е необходимо да дадеш приоритет на по-големите състезания. В същото време ние сме професионалисти и трябва да показваме най-доброто, на което сме способни", обясни още сърбинът.

 

За Джокович такова поведение най-малкото е нечестно към феновете. "Тук не става въпрос само за огромните очаквания, които има към нас. Има толкова хора, които обичат играта, ние имаме свои екипи, които ни съпровождат навсякъде, а не трябва да пропускаме и феновете на самия корт. Всички те очакват, когато си в топ 10 да бъдеш пример за останалите. Не може просто да излезеш и да екпериментираш, поне такова е моето мнение", завърши световният номер 2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини