Рафаел Надал: Имам своите страхове и съмнения



20-03-2012 12:40 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава да преследва първа титла от близо година насам. За последно испанецът спечели трофей в сезона на клей миналата година („Ролан Гарос”), след което се провали в няколко финала, включително 3 в Големия шлем (и в трите случая загуби от Новак Джокович). В интервю за френския вестник „Екип” Рафа сподели, че трябва да продължи да се развива, ако иска да победи Джокович следващия път, когато двамата се срещнат. Надал коментира скандала с данъци, в който медиите го забъркаха, както и страховете и съмненията си.

„Останах разочарован и натъжен от всички писания за въпросния скандал. Платил съм си всички данъци в Испания! Заболя ме много, защото се заговори за подобно нещо в момент, в който родината ми има икономически проблеми”, коментира Надал.

Относно нападките, че употребява забранени стимуланти, които дойдоха от друга водеща френска медия – Canal +, Надал коментира следното: „По принцип избягвам да чета пресата и не обръщам внимание на писанията по мой адрес. След толкова много изписани неща обаче нямаше как да остане безпричастен. Според мен големият проблем е, че хората не знаят какво е да си част от професионалния спорт. На практика ние можем да бъдем привикани за допинг-тест 365 дни в годината. Мисля, че всичко казано е доста нечестно”.

Относно календара, Рафа за пореден път изказа негативно мнение: „Когато потвърдя участие в турнир, аз се опитвам да дам най-доброто от себе си. Мисля, че поне 90% от другите момчета ще се съгласят с мен. Програмата обаче е прекалено тежка, което види до много контузии. За да останеш на върха трябва да играеш от януари до ноември. 90% от играчите искат нещо и след като то не се случва, очевидно че нашите представители не се стараят да го направят”.

Най-накрая Надал беше попитан и за тенис. „Имам нужда да подобря играта си като цяло, за да се справя с Джокович. Аз обаче не съм обсебен от никой. Мисля за себе си, а не за Джокович, Федерер, Мъри или Ферер. Сутрин става с нагласата, че днес ще бъда по-добър в сравнение с вчера. Промените, които се опитвам да направя не са очевидни за всички. Трябва да имаш кураж. Страхове? Всеки има своите страхове съмнения, не съм толкова арогантен, че да нямам”, коментира още испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини