Добър жребий за Надал и Федерер в Маями



19-03-2012 22:10 | Николай Драгиев

Часове след приключването на силния "Мастърс 1000" в Индиан Уелс, предстои нов зрелищен турнир - този в Маями, който е от същата категория и е не по-малко престижен.

Основната новина след изтегления жребий са позициите на състезателите от Голямата четворка. Този път световният номер 1 Новак Джокович може да срещне в полуфиналите Роджър Федерер, а другият финалист от 2011-а - Рафаел Надал може би ще трябва да преодолее Анди Мъри.

При мъжете надпреварата започва в сряда, а основните фаворити ще започнат в петък, когато ще бъдат и първите тв излъчвания.

На Джокович и този път няма да му е лесно. В първия си мач той може би ще играе с Маркос Багдатис, а преди Федерер ще трябва да се справи със съперници от калибъра на Виктор Троицки, Ришар Гаске, Хуан Мартин дел Потро, Марин Чилич и Давид Ферер.

Наглед по-лесно ще бъде на двукратния шампион тук Федерер, който ще открие с труден мач с Райън Харисън, но след това ще може да срещне исторически удобни съперници като Анди Родик, Гаел Монфис, Марди Фиш и други.

В долната половина Рафаел Надал може би няма да има особени проблеми преди четвъртфинал, където при положение че няма изненади, го очаква Жо-Вилфред Цонга.

По-трудно ще е на Анди Мъри, който във втория си мач вероятно ще се сблъска с Милош Раонич. Все пак на бавните кортове в Маями, шотландецът надали ще има проблеми със сервис-машината от Канада.

През миналата година Новак Джокович спечели титлата след успех във финала срещу Рафаел Надал. Испанецът от своя страна никога не е печелил този турнир, който е един от малкото липсващи в колекцията му.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА СХЕМА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини