Легендарният Федерер с нова рекордна титла (ВИДЕО)



18-03-2012 23:42 | Николай Драгиев

Живата легенда на световния тенис Роджър Федерер прибави рекордна четвърта титла от "Мастърс 1000" в Индиан Уелс или популярният като пети турнир от "Големия шлем". Във финалната среща Федерер взе реванш от Джон Иснър за загубата си от него по-рано през сезона и го победи със 7:6(7), 6:3.

За Федерер това е 19-а титла от "Мастърс 1000" категорията и по този показател той се изравни с досегашния едноличен лидер Рафаел Надал.

Така в 103-ия си финал като професионалист Федерер взе 73-а титла сред най-добрите и трета само за 2012.

В последните си 41 мача, от US Open насам, Федерер има 39 победи и 2 загуби.

"Не мога да бъда по-щастлив. Ще се видим догодина. Представянето ми след US Open е много силно. Надявам се физически и психически да съм готов за Маями," възкликна Федерер след успеха си.

"Спечелих 6 от последните 8 турнира, което е страхотно постижение. Джокович все още е най-добрият играч, това показва ранглистата. Ако мога да избирам кой турнир да спечеля, бих казал Олимпиадата," допълни Федерер.

Ключов за развитието на двубоя бе първия сет, както и повечето специалисти очакваха. А той започна трудно за Федерер, който още в началото се наложи да спасява 3 поредни точки за пробив за Иснър. Федерер стори това и след това двамата печелеха леко своите подавания. При 6:5 Федерер получи първата си точка за пробив в сета, която бе с цената на сетбол. Иснър обаче я спаси със сервис и вкара ситуацията в тайбрек.

Американецът поведе с мини-пробив за 3:2 точки, но след това направи няколко грешки. Федерер пощади Иснър с невероятни грешки при първите си два сетбола, но при третия нямаше грешка - 9:7 точки.

Вторият сет бе протоколен и Федерер без особени затруднения наложи волята си с 6:3.

Той ще получи 1 милион долара от наградния фонд и 1000 точки за ранглистата. Така той ще се приближи на около 800 точки зад световния номер 2 Рафаел Надал и вероятно ще опита да го измести от тази позиция преди "Ролан Гарос".

Добрите новини са и за Иснър, който от понеделник ще бъде номер 10 в ранглистата. Той обаче загуби и титлата на двойки в Индиан Уелс, тъй като по-късно със Сам Куери отстъпи с 2:6, 6:7 срещу Рафаел Надал и Марк Лопес.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини