Федерер разкри коя загуба от Надал го е "унищожила"



18-03-2012 20:16 | Станко Димов

Роджър Федерер може би е най-великият тенисист в историята на този спорт, но дори и той може да се пречупи на корта. Доказвал го е най-вече в двубоите с Рафаел Надал, от когото има 18 (!) загуби.

В събота срещу неделя швейцарецът надви големия си конкурент и доби право да участва на финал в Индиан Уелс. След срещата, въпреки победата Роджър открито призна, че е имал психологически проблем с Надал, което счита за напълно нормално. Ето и причините:

„Когато се изправях срещу Надал имах някои съмнения за шансовете си. Мисля, че това беше нормално. Той ме унищожи на финала в Париж (бел.ред. става въпрос за финала на „Ролан Гарос” през 2008-а, когато Надал побеждава Федерер с 6:1, 6:3, 6:0).

Разбира се следващия път когато се видяхме, което за мое съжаление беше на финала на любимия ми Уимбълдън, бях афектиран. Впрочем това беше и най-епичният финал, който сме играли (бел.ред. Надал побеждава след изключителна драма в 5 сета и за първи път в кариерата си печели Уимбълдън).

Затова определено е имало случаи, когато преди двубой с Надал съм се чувствал малко неуверен, знаейки, че той ще направи фантастичен двубой. И от други играчи съм имал тежки загуби, които съм превъзмогвал много лесно. Но когато става въпрос за Рафа историята е друга”, откровен е Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини