Федерер се справи с предизвикателството на Раонич (видео)



14-03-2012 06:22 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Роджър Федерер достигна четвърти кръг на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Швейцарецът надигра Милош Раонич (Канада, №27) след 6:7(4), 6:2, 6:4 за два часа игра за своята 11-а поредна победа във всички турнири. Така за място на четвъртфинал той ще спори с Томас Белучи (Бразилия, №50).

Федерер срещна затруднения срещу машината за начален удар Раонич в първия сет в тяхното съперничество изобщо. В него Раонич спечели 96% от точките след първи сервис и измъкна решителния тайбрек след един мини-пробив за 7:4 точки. Преди тайбрека и двамата печелеха геймовете си безметежно.

Още в първия гейм на втория сет обаче, ситуацията на корта се промени трайно и продължи до края на мача. Федерер стигна до първия си пробив в срещата и пое контрол върху ситуацията. След още един пробив той спечели втората част с 6:2.

В решителния трети сет сервисът на Раонич вече бе "омекнал" значително и освен това той вкарваше по-малко първи начален удар. Това бе наказано от Федерер, който проби за 5:3 в своя полза и това бе достатъчно за него да приключи мача.

Като цяло Федерер печелеше почти всички разигравания над 3-4 удара, а разликата в класите бе очевидна в по-дългите размени. Така швейцарецът постигна наглед доста труден успех, но на практика не бе истински затруднен от Раонич, който така и не стигна до пробив в целия мач.

"Това е любим турнир за мен с втория най-голям корт в света," заяви Федерер, който отчете че Раонич най-вероятно ще влезе скоро в топ 10.

До момента Федерер не е играл срещу Томас Белучи. Двамата ще излязат на корта около 02,00 часа на 15-и март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини