Любимците (и) на Австралия



05-01-2012 12:49 | Станко Димов

Цветана Пиронкова и Григор Димитров са големите спортни герои на България от началото на годината. С чудесните си изяви на турнира Хопман къп младите тенисисти спечелиха симпатиите и уважението на милиони по света. Дори в далечна Австралия, където се провежда турнирът, вече знаят за България. При това благодарение на Пиронкова и Димитров. 

За коментар от Австралия от Tennis24.bg се свързахме с изпълнителния директор на БНТЦ Георги Дончев, който съпровожда отбора ни в Австралия. Ето какво сподели Дончев за представянето ни в Пърт.

 „Настроението в нашия лагер е приповдигнато. Това е нормално с оглед на представянето ни до момента. Днес е ден за почивка, Григор и Цвети ще проведат кратки тренировки и после ще релаксират”, коментира Дончев.

„Състоянието на Цвети Пиронкова е нормално. Травмата по-скоро е била моментна, което се случва след толкова продължителен мач в началото на сезона. За радост няма нищо сериозно. А и с тази еуфория след победата над Дания болката тотално изчезва.

Утре и двамата (с Григор Димитров) имат своите шансове. САЩ са ни по силите. Да не забравяме обаче, че имат играч от Топ 10. Няма да е лесно, защото мач с мач не си приличат. Все пак да се надяваме, че Цвети и Гришо ще покажат отново тенис на много високо ниво и ще запишат победа над САЩ. Мисля, че най-тежък ще ни бъде двубоят на смесени двойки. Много добър отбор са, въпреки загубите до момента”, каза още Дончев.

„Смело мога да заявя, че Цвети и Гришо спечелиха симпатиите на публиката. Те оставиха страхотно впечатление още след първия си двубой, но след вчерашния обрат над Дания тотално спечелиха публиката. При това не говоря само за нашите сънародници в Пърт, а и за местните фенове.

"Тук интересът към тениса е огромен. Залата побира около 8 000 зрители и трябва да ви кажа, че е почти на пълния си капацитет през всичките двубои. Сами си направете сметка за какъв интерес става въпрос! Да не забравяме, че турнирът се провежда през седмицата (работни дни), а двубоите започват рано сутрин, което малко или много е неудобно време.

"Ако преди турнира често ни питаха къде и България и не знаеха много за нас, то сега не е така. Лицата на Григор и Цветана са на десетки билбордове, постери, рекламни брошури. С играта си на корта Пиронкова и Димитров придобиха сериозна популярност в Австралия. Този турнир е страхотна реклама за тях, а и за българския тенис като цяло.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини