Стефан Цветков: Цвети и Григор показват завиден прогрес



04-01-2012 15:27 | Станко Димов

Президентът на родната федерация по тенис Стефан Цветков очаквано остана повече от доволен след победата над Дания за Хопман къп. Пред Tennis24.bg той похвали Цветана Пиронкова и Григор Димитров сериозната работа, която са свършили по време на подготвителния период. Цветков сподели още, че с игрите си в Пърт Пиронкова и Димитров имат всички предпоставки да прогресират сериозно в ранглистата в следващите месеци.

„Григор и Цвети се представят перфектно. За мен техните резултати не са изненада. Още през октомври казах, че очаквам да представят повече от достойно България. За нас турнирът е изключително важен, защото ще привлече още деца от страната към тениса, виждайки уменията на Димитров и Пиронкова.

Конкретно в днешните двубои бяха почти перфектни. И двамата показаха значително подобрение на играта си и заслужават похвали за работата, която са свършили през последните седмици. Видя се, че Пиронкова е работила здраво върху форхенда си, върху началния удар. Досега съперничките й играеха повече на форхенда й, защото там беше колеблива.

С показаните подобрения Пиронкова става топиграч, при това за турнири всяка седмица, без значение от настилката. Днес според мен трябваше да затвори двубоя си на сингъл в два сета. Вожняцки игра на 100% и въпреки това Цвети можеше да я победи. В третия сет Пиронкова отпадна физически. С тази игра спокойно може да прогресира с 20 позиции в ранглистата”, коментира Цветков.

„Григор също демонстрира сериозен прогрес в много елементи. Значително е подобрил бекхенда. Трябва да подобри още физиката. Вижда се, че работата с баща му е дала страхотни резултати. Дали ще назначи друг треньор не мога да кажа. Те ще преценят на кой етап и дали въобще ще прибягват до услугите на други специалисти”, коментира още президентът на родната тенис федерация.

Относно предстоящия двубой със САЩ Цветков сподели: „Ще се изправим срещу велика тенис нация, те са многократен победител в турнира. Срещите започват в 7:00 часа и очаквам още повече зрители в България да ги гледат. Ако Димитров и Цвети играят на същото ниво имат всички шансове да победят още в двубоите на сингъл. Марди Фиш е играч от Топ 10 и не трябва да бъде отписван с лека ръка, но според мен и Григор има играта за Топ 10 и ще стигне дотам”, каза в заключение Цветков.

СНИМКИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ТРИУМФ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини