Григор: Работихме здраво, дано го покажа на корта



30-12-2018 19:54 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира сезон 2019 с двубой срещу Йошихито Нишиока в първи кръг на турнира от сериите ATP 250 в Бризбейн.

 

Мачът срещу 75-тия в света японец е на 31 декември от 05:00 часа българско време, а в часовете преди двубоя Димитров сподели, че е оптимист за предстоящия сезон и вярва, че може да се завърне в топ 10 на световната ранглиста. 


Пред официалния сайт на АТР Григор коментира очакванията си, работата с Андре Агаси, предстоящия турнир и други теми. 


„Чакам с нетърпение началото на новия сезон, напълно готов съм. Целият екип бяхме във Вегас, там прекарахме около три много добри седмици. Страхотно е, че всички мислим в една посока и се надявам да имаме големи успехи. Работата с Агаси е безценна, прекарахме много време заедно. И не става въпрос само за тенис, успяхме да изградим красиво приятелство“, коментира Григор.


„Миналата година бе колеблива, направих някои промени, които знаех, че ще се отразят негативно на ранкинга ми и няма да ми позволят да спечеля някои мачове, но аз обичам да гледам в перспектива. Вложих време и усилия, знам какво трябва да направя, за да се представя по-добре, за да се върна в топ 10“, допълни Димитров, който призна, че Агаси ще бъде с него в Мелбърн.


„Ще се съберем скоро. Обичам времето с него, както аз, така и целият екип. Научавам по нещо от него всеки ден. Поддържаме връзка дори когато не е с мен, макар часовата разлика да пречи. Надяваме се да надградим над онова, което започнахме и да се върнем в правия път с добри резултати", добави българинът.


Относно предстоящия турнир в Бризбейн той не скри, че това е една от любимите му надпревари и обича да се връща там. "Началото на всеки сезон е много важно и Бризбейн е изборът ми вече 6-7 поредни години. Ще се насладя, но съм концентриран върху това да вляза в ритъм. Винаги ми помага да играя по-силно, ако знам, че съм се представил добре тук. Надявам се, че и тази година няма да е различна и също ще постигна успехи", каза той. 


Димитров не за първи път заяви, че подходът му ще бъде "мач за мач". "Това, върху което ще се фокусирам, е следващият мач. Независимо къде участвам, аз съм там, за да спечеля и да покажа защо съм се готвил. Последните месеци не бях добри, работих върху доста детайли, за да мога да дам 100" от себе си и да мога да разчитам на това, върху което работя. Тялото ми е в добро състояние, екипът е в настроение, работихме много. Остава само да го покажем", обобщи Гришо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини