Григор открива сезона срещу японец (жребий)



29-12-2018 09:29 | Николай Драганов

Григор Димитров ще открие сезон 2019 с мач срещу японеца Йошихито Нишиока в първи кръг на ATP 250 турнира в Бризбейн.


Поставеният под №6 българин попадна в последната четвъртина на схемата. Ако започне сезона с победа, във втори кръг го очаква победителя от мача между една от надеждите на домакините Джон Милмън и американеца Тенис Сандгрен. 


На четвъртифиналите е възможен мач с №2 в схемата Кей Нишикори, когото Димитров победи в битката за титлата през 2017-та година. Далеч по-именитият от двамата японци в схемата в Бризбейн почива в първи кръг, а във втори го чака мач с Тейлър Фриц или Денис Кудла от САЩ. 


В половината на Григор са още играчи като шампионът от миналата година Ник Кириос, третият в схемата Кайл Едмънд, Жереми Шарди, Райън Харисън и други - всички те са потенциални съперници на Димитров на полуфиналите.

 

До този момент Димитров и Нишиока не са се срещали нито веднъж. Японецът е на 23 години и в момента заема №75 в света, а рекордът му е №58 през 2017-та година. През миналата година той успя да спечели дебютна титла в ATP, триумфирайки на турниръ Шънджън, след като тръгна от квалификациите, но победи играчи като Денис Кудла, Денис Шаповалов, Фернандо Вердаско и други. 


Водач на схемата в Бризбейн е Рафаел Надал, който почива в първи кръг, а във втори го очаква Жо-Вилфред Цонга или квалификант.

 

Най-високо поставен след Надал в горната половина е руснакът Данийл Медведев, но тук е и Анди Мъри, който стартира срещу австралиеца Джеймс Дъкуорт, а във втори кръг е възможен мач именно срещу Медведев. Мъри и Надал могат да се срещнат на полуфиналите. 


ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини