Григор стартира в Бризбън в понеделник (програма)



30-12-2018 09:13 | Николай Драганов

Григор Димитров ще открие сезона навръх Нова година с двубой срещу 75-тия в света Йошихито Нишиока. 


Първият мач на поставеният под №6 от новата кампания ще се изиграе на 31 декември около 05:00 часа сутринта българско време, решиха организаторите.


Мачът на Гришо е втори на централния корт, където програмата започва около 03:00 часа наше време с мач между Юлия Путинцева и Каролина Плишкова.


До този момент Димитров и Нишиока не са се срещали нито веднъж. Японецът е на 23 години и в момента заема №75 в света, а рекордът му е №58 през 2017-та година. 


През миналата година той успя да спечели дебютна титла в ATP, триумфирайки на турниръ Шънджън, след като тръгна от квалификациите, но победи играчи като Денис Кудла, Денис Шаповалов, Фернандо Вердаско и други.


Григор стартира годината под №19, но има да защитава полуфинал от миналата година в австралийския град. Шампионът от 2017-та през миналия сезон отстъпи стъпка преди финала на бъдещия шампион Ник Кириос. 


Малко след изиграването на мача между Димитров и Нишиока ще стане ясно и името на съперникът на победителя от този сблъсък. Той ще бъде излъчен от двубоя между Джон Милман и Тенис Сандгрен. 


Нишиока пък ще играе на двойки по-късно същия ден заедно със сънародника си Кей Нишикори, който е поставен под №2 в схемата на сингъл и е потенциален съперник на Димитров на четвъртфиналите. 


ПЪЛНА ПРОГРАМА ЗА ПОНЕДЕЛНИК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини