Григор тренира с Мъри, гледат към финала в Бризбейн (видео)



29-12-2018 10:10 | Николай Драганов

Григор Димитров от няколко дни е в Бризбейн, където ще открие сезона на един от любимите си турнири.

 

Най-добрият ни тенисист публикува видео в социалните мрежи, на което тренира със своя добър приятел - бившият номер 1 в света Анди Мъри.

 

Под публикацията организаторите написаха: "Нещата стават сериозни. Дали това не е превю на финала?".

 

Двамата наистина са се срещали на финал в тази надпревара - през 2013-та година, което беше първи пряк сблъсък за Гришо за титла от ATP тура. Българинът имаше своите шансове, но отстъпи след 6:7, 4:6. Общо двамата са играли 11 пъти, като Мъри води с 8:3 победи. 

 

Българинът спечели титлата през 2017-та година, а през миналия сезон стигна до полуфинал.

 

Изтегленият тази нощ жребий позволява среща между Григор и Мъри на финал, стига преди това двамата да се справят с играчи като Рафаел Надал, Кей Нишикори и други.


Димитров получи топло посрещане от местните и изглежда в топ кондиция за турнира в Бризбейн, за който се готви с американската легенда Андре Агаси. 

 

Освен сериозните тренировки, Димитров намери време и за малко релакс в Бризбейн, който се изразяваше в посещение на зала за игри в Австралия. Гришо и №49 в света Тейлър Фриц стреляха с пистолети, а след това и с топчета. 


Любопитна подробност е, че двамата съвсем скоро могат да се срещнат и на корта в официален мач. Фриц е потенциален съперник на Димитров на четвъртфиналите. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини