Григор е №10 в битката за Лондон



04-04-2018 10:36 | Николай Драганов

Миналогодишният шампион от заключителния "Мастърс" турнир в Лондон Григор Димитров се намира под №10 в годишната ранглиста, която отчита представянето само през календарната година и се взима предвид за класирането на финалите в Лондон. 


Гришо е спечелил 805 точки в шестте турнира, на които е участвал досега и му предстои доста работа, ако иска и през този сезон да играе в Лондон и да опита да защити трофея си. 


Водач в "Race to London" все още е Роджър Федерер, който спечели първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open, както и титлата в Ротердам, а освен това игра финал в Индиън Уелс. Маестрото разполага с 3110 точки, натрупани в четири изиграни турнира.


На втора позиция с 2120 точки е Хуан Мартин дел Потро, който триумфира на турнирите в Акапулко и Индиън Уелс. Аржентинецът е играл общо на 6 турнира през 2018-та година.


Топ 5 допълват Марин Чилич (1470), Хьон Чун (1280) и Кевин Андерсън (1070). На шеста позиция със скок от 288 места нагоре в битката за Лондон е шампионът от Маями Джон Иснър, който има 1040 точки. Преди фурора в Маями американецът имаше една единствена победа в тура от 6 изиграни турнира - над 87-мия тогава в света Раду Албот от Румъния в Делрей Бийч. 


Седми по пътя към Лондон е Александър Зверев, който влиза в битката след скок с 29 места благодарение на финала в Маями, загубен от Иснър. Германецът разполага с 925 точки, спечелени в пет изиграни турнира.


Пред Григор Димитров са още Диего Шварцман и Роберто Баутиста Агут съответно с 20 и с 10 точки повече от Гришо. 

 

Далеч назад засега е световният №1 Рафаел Надал - под №39, но сезонът за Рафа тепърва започва. До този момент испанецът е изиграл само един турнир - Australian Open, където натрупа 360 точки, но не успя да завърши мача си от четвъртфиналите срещу Марин Чилич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини