Григор Димитров отстъпи една позиция, Надал отново е №1



02-04-2018 08:22 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи официално отстъпи с една позиция и от новата седмица е №5 в света. Гришо беше изместен от Александър Зверев, който достигна до финал на "Мастърс" турнира в Маями. 


Германецът разполага с 4,925 точки, а Димитров е с 4,635. Съвсем наблизо зад българина е Хуан Мартин дел Потро, който също имаше шанс да измести Гришо, но отпадна на полуфиналите и остана с 4,470 точки на шеста позиция.


Голямата промяна е в челото на ранглистата, където също беше предварително ясно, че Роджър Федерер ще отстъпи №1 на Рафаел Надал. Маестрото загуби доста точки, след като не успя да защити титлите си в Индиън Уелс и Маями и вече разполага с 8,670 точки срещу 8,770 за Рафа. В следващите месеци Рафа ще има тежката задача да защити точките си от преди 12 месеца, които натрупа по време на сезона на клей. Подобно на миналата година, Федерер няма да играе тенис преди завръщането на тревните кортове.


Пробив в Топ 10 през новата седмица прави Джон Иснър, който се изкачва с 8 позиции до №9 в света след титлата си в Маями. Със 7 позиции до №12 се изкачва Пабло Кареньо Буста, който игра полуфинал в Маями, а с това измества бившият №1 в света Новак Джокович, който заема №13 в ранглистата.

РАНГЛИСТА НА АТП


Единствената промяна в Топ 10 при жените е свързана с пробива на Слоун Стивънс в Топ 10. Американката успява за първи път да намери място сред първите 10, като след титлата си в Маями през новата седмица е под №9 в ранглистата. Водач остава Симона Халеп, следвана от Каролине Вожняцки, Гарбине Мугуруса, Елина Свитолина и финалистката в Маями Йелена Остапенко.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини